Zločin Armije BiH u središnjoj Bosni

Za masakr u Križančevu selu Almir Sarajlić osuđen na 20 godina zatvora

19.09.2023.
u 14:33

Za sudjelovanje u likvidaciji najmanje 12 zarobljenih pripadnika Hrvatskoga vijeća obrane, te ubojstvo dvije starije žene u Križančevu selu na 20 godina zatvora osuđen je Almir Sarajlić nekadašnji pripadnik bošnjačke Armije BiH, dok je ostalih šestero optuženih prema prvostupanjskoj presudi Suda BiH oslobođeno odgovornosti.

Kako doznaje Večernji list sudsko vijeće je nakon prvostupanjskoga postupka ocijenilo kako je za Sarajlića bez dvojbi dokazano da je sudjelovao u likvidaciji Hrvata koji su se prethodno predali 22. prosinca 1993.

Tužiteljstvo je za ovaj zločin ali i zataškavanje zapovjednika, o čemu je predstavilo i dokumente, teretilo nekadašnjeg zapovjednika 325. brdske brigade Armije BiH Ibrahima Purića,  njegove pomoćnike Nijaza Sivru i Rušita Nurkovića, te Ibrahima Tarahiju kao zapovjednika Trećeg bataljuna ove postrojbe kao i pripadnika te postrojbe Šaćira i Sadika Omanovića i Kasima Kavazovića.

Tužiteljstvo i obrana jednoga osuđenog najavili su žalbe na odluku prvostupanjskog sudskog vijeća Suda BiH. 

Komentara 1

IJ
I ja tebi
17:00 19.09.2023.

Jadan onaj koga nema

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije