Visoke cijene školovanja

Za knjige i pribor osnovnoškolaca potrebno i do 500 maraka

30.08.2017.
u 12:00

Do početka nove školske godine ostalo je svega nekoliko dana. Brojni školarci i njihovi roditelji još su uvijek u potrazi za knjigama i školskim priborom. Koliko će stajati opremanje školarca ili školaraca, ako ste od onih koji imaju dvoje ili više djece koja idu u osnovnu ili srednju školu, pitanje je koje muči roditelje svake godine kada se bliži početak školske godine.

Komplet knjiga

Potrebno je kupiti školski pribor, ruksak, novu odjeću... No, najviše novca iziskuju školski udžbenici. Zavirili smo u mostarske knjižare kako bismo se informirali kolika je cijena udžbenika, kao i koliko je potrebno izdvojiti za osnovni školski materijal. Budući da veliki broj mostarskih osnovnoškolaca uči iz knjiga različitih nakladnika, koje prethodno škola odredi, uzeli smo prosječne cijene knjiga. Cijena udžbenika, radnih bilježnica i vježbenica kreće se između 10 i 20 KM. Roditelji samo za knjige jednog prvašića moraju izdvojiti od 90 do 100 KM. Na to treba dodati ruksak, školski pribor, bilježnice, opremu za tjelesni odgoj... 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?