Odgovorio na prozivke

Vučić: Predstavnici Bošnjaka na silu od prijatelja pravi neprijatelje

vucic
Autori: Vecernji.ba, Klix
22.08.2020.
u 13:00

Nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će u narednim danima pozvati člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović u Beograd da bi razgovarali o dokumentu koji su mu dostavili jučer su se oglasili iz Stranke demokratske akcije (SDA) poručivši da "Srbija nastavlja agresiju na BiH povezivanjem Kosova s entitetom RS".

Iako dokument koji je iz Banje Luke otišao u Beograd javnost još nije ni vidjela, iz SDA smatraju da to nedvosmisleno potvrđuje da Vučić, nasuprot deklarativno korektne i pomirljive, iza kulisa vodi dvoličnu i agresivnu politiku s teritorijalnim pretenzijama prema BiH.

Na te tvrdnje danas je odgovorio lider Srbije Aleksandar Vučić, kazavši da je molio sve iz svoje partije (SNS) da ne odgovaraju na priopćenje SDA te poručio da nikada neće biti neprijatelj Bošnjacima. On je danas rekao kako je dokument pročitao dva puta i da se neće izjašnjavati dok ne razgovara s rukovodstvom RS-a.

"Rukovodstvo Bošnjaka na silu pokušava od prijatelja praviti neprijatelje i to nije od jučer. Ja im neću biti neprijatelj. Molio sam cijelu partiju da nitko ne odgovara na to priopćenje, jer oni nemaju nijedan dokaz za te tvrdnje. Apsolutno ništa. To je potpuno besmisleno. Nemaju pojma kakva je moja reakcija i kakva će biti u srijedu kada dođu Dodik, Cvijanović I Višković. Nigdje to nisu mogli da čuju jer nikome nisam govorio o tome šta mislim", rekao je u razgovoru za Prva TV.

Vučić je ponovio da nikada nije govorio protiv integriteta BiH, već o potrebi za najboljim odnosima Srba i Bošnjaka.

"Nije dovoljno ni što pokazujem pijetet na svakom mjestu prema bošnjačkim žrtvama. Ali mi ćemo i dalje inzistirati na najboljim mogućim odnosima s Bošnjacima. Naša ispružena ruka uvijek stoji”, kazao je.

Vučić je mišljenja da političkim predstavnicima Bošnjaka meta ne mogu biti Dodik ili netko drugi iz BiH da bi bili važni.

"To je Srbija, Rusija, svjetske sile se urotile da ruše BiH, a to nam ne pada napamet. Imamo dovoljno svojih problema koje rješavamo mnogo bolje nego oni. Zaostajali smo za plaćama i mirovinama za BiH desetljećima. E više Srbija ne zaostaje, već je ispred BiH. Mogu ih posavjetovati kako da napreduju", dodao je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije