Stolac

Vrtići u Stocu među najjeftinijim, Grad osigurao dodatna sredstva da pomogne roditeljima

22.04.2024.
u 13:46

Grad Stolac je jedna od rijetkih jedinica lokalne samouprave u okruženju koja već dugi niz godina sufinancira rad dječjeg vrtića. U cilju rasterećenja roditelja Grad Stolac osigurao je dodatna sredstva u proračunu za 2024. godinu kako bi cijene smještaja u vrtiću za svu djecu ostale na razini prošlogodišnjih, odnosno kako ne bi došlo do njihova povećanja, kao što je to slučaj u nekim od okolnih gradova/općina.

Zbog konstantnog rasta svih troškova, uključujući hranu, ali i troškova rada neki vrtići podižu cijene svojih usluga, objavili su iz tog grada.

Mjesečni boravak djeteta u gradskom vrtiću u Stocu dugi niz godina iznosi 120 KM i jedan je od najjeftinijih u Hercegovini, a iz proračuna se redovno izdvajaju sredstva za financiranje obnove vrtića, kao i sufinanciranje raznih projekata u kojima sudjeluje gradski vrtić.

Troškovi boravka jednog djeteta u vrtiću iznose 450 KM, od čega roditelji plaćaju 120 KM, a preostali iznos financira grad kao osnivač.  Za drugo dijete popust je 10 posto, a za treće dijete popust je 20 posto, navode iz Grada.

"Napominjemo da su kapaciteti u vrtiću popunjeni, samo ove godine upisali su 120 mališana u šest skupina, raduje nas činjenica kako do sada u vrtiću nije boravio veći broj djece. Roditelji u našem gradu najjeftinije plaćaju vrtić u Hercegovini, a osigurane su i naknade za svako novorođeno dijete u iznosu od 1000 KM", nastavljaju iz Grada.

Osim toga, Grad Stolac subvencionira troškove prijevoza svih učenika u iznosu 100 posto cijene mjesečne karte za učenike koji su udaljeni od škole 2 km i više. Također, na početku svake školske godine Grad svim osnovnoškolcima osigurava besplatne radne bilježnice, a izdvajaju se i značajna financijska sredstva kroz stipendije redovnim studentima državnih sveučilišta.

Riječ je o nizu demografskih mjera koje Grad provodi u skladu s financijskim mogućnostima, uz besplatan prijevoz učenika, stipendije, potpore novorođenoj djeci.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?