VELIKO IZNENAĐENJE

Volite pizzu? Vjerojatno ste je cijeli život jeli na pogrešan način

Screnshot
18.06.2018.
u 14:34

Stefano Cirene, chef čiji je restoran dobio nagradu za najbolju australsku pizzu na Svjetskom prvenstvu u pizzi 2017. koje se održalo u Italiji, otkrio je ispravan način jedenja tradicionalne napuljske pizze koji bi vas mogao jako iznenaditi.

Ne postoji ništa bolje nego se zavaliti u vlastiti kauč i uživati u svojoj omiljenoj hrani. Iako je činjenica da je većini vas pizza najdraža hrana za 'utjehu', iznenadit će vas informacija da ste vjerojatno ovo divno jelo cijeli život jeli na pogrešan način, prenosi DailyMail. 

Koji je ispravan način za jesti pizzu jedna je od najstarijih rasprava među pizza znalcima. Držite li krišku za koru i jedite je? Ili je prepolovite?

Stefano Cirene, chef čiji je restoran dobio nagradu za najbolju australsku pizzu na Svjetskom prvenstvu u pizzi 2017. koje se održalo u Italiji, otkrio je ispravan način jedenja tradicionalne napuljske pizze koji bi vas mogao jako iznenaditi.

Kako bi osigurali da vaši sasatojci ne skliznu s pizze, vlasnik Verace Pizzere u Sydneyu rekao je da zapravo trebate najprije pizzu preklopiti u oblik novčanika. 

- U osnovi, trebate otkinuti rub pizze, lijeva i desna strane se trebaju dodirivati, a pizza mora biti mekana. To je pravilo napuljske pizze, nikada ne smije biti hrskava", rekao je za News Corp.

Presavijanje pizze ovom metodom umjesto da se presijecaju dijelovi u savršene segmente znači da sastojci ostaju na svom pravom mjestu, a umak ne curi. Dakle, odložite svoje noževe i vilice sa strane, a sve što trebate učiniti je presaviti pizze na pola jednom, a zatim i drugi put. I imate savršenu pizzu.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?