Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Vlada Federacije BiH o izmjenama Zakona o povoljnijem umirovljenu branitelja

29. lipnja 2017. u 11:44 0 komentara 253 prikaza

Vlada Federacije BiH će, na današnjoj 109. sjednici koja je počela u Sarajevu, utvrditi izjašnjenja o inicijativama za izmjene Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja obrambeno-oslobodilačkog rata.

Bit će razmatrana i inicijativa za izmjene Zakona o vraćanju, dodjeli i prodaji stanova.

Na dnevnom redu je i Odluka Upravnog odbora Federalnog zavoda za zapošljavanje Sarajevo o preraspodjeli dijela sredstava namjenskog novčanog depozita kod Razvojne banke Federacije BiH u iznosu od 16.000.000 KM i to isključivo za realizaciju redovnih mjera aktivne politike zapošljavanja (sufinansiranje zapošljavanja, samozapošljavanja i obuke nezaposlenih osoba).

Federalna vlada danas će razmatrati Nacrt zakona o izmjeni Zakona o financijskoj konsolidaciji privrednih društava u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Bit će razmotren i Nacrt programa javnih investicija Federacije BiH 2018.-2020. godina i informacija o efektima zajedničkih nabavki za potrebe Federalnog ministarstva pravde i kazneno-popravnih zavoda u kojoj je navedeno da je primjenom inoviranog otvorenog postupka zajedničkih nabavki u preliminarnoj fazi ušteđeno 5.932.226,58 KM.

Federalna vlada na dnevnom redu ima i odluku o davanju na korištenje zemljišta farme Jasenice ukupne površine 37.617 kvadratnih metara, s pripadajućim objektima, Braniteljsko poljoprivrednoj zadruzi "Maslina" Čitluk za uzgoj poljoprivrednih kultura, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.