sjednica

Vlada FBiH donijela tri odluke vezane za staru deviznu štednju

štediše
26.03.2020.
u 12:23

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine održala je danas 216. redovitu sjednicu kojoj su nazočili premijer FBiH Fadil Novalić i dva zamjenika Jelka Milićević i Vesko Drljača dok su ostali članovi Federalne vlade u radu sjednice sudjelovali putem video linka.

Vlada je donijela tri odluke koje se odnose na staru deviznu štednju.

Prva uređuje iznos, uvjete i postupak emisije obveznica s ciljem izmirenja obveza Federacije BiH po osnovu verificiranih računa stare devizne štednje na osnovu zahtjeva podnesenih do 31. prosinca 2018. godine.

Da bi izmirila te obveze, FBiH će emitirati obveznice stare devizne štednje u iznosu od 3.285.882 KM. Taj iznos predstavlja sumu pojedinačnih verificiranih iznosa, umanjenih za isplaćene gotovinske isplate i poslije otpisa iznosa u feninzima za svakog povjeritelja.

Drugom odlukom je Federalno ministarstvo financija ovlašteno realizirati obveze po osnovu računa stare devizne štednje koje su verificirane na osnovu zahtjeva podnesenih do 31. prosinca 2018. godine, a koje, nakon gotovinske isplate od 1.000 KM, ne prelaze 100 KM.

Isplata ovih obveza bit će realizirana do visine sredstava predviđenih u proračunu FBiH za godinu u kojoj se obavlja isplata.

Trećom odlukom su utvrđeni postupci i dinamika gotovinskih isplata verificiranih tražbina po osnovu računa stare devizne štednje u FBiH za 2020. godinu.

Svakom pojedinom tražitelju, kojem je izdana potvrda o verifikaciji računa stare devizne štednje na temelju zahtjeva podnesenih do 31. prosinca 2018. godine, s Jedinstvenog računa Riznice FBiH, bit će isplaćen maksimalan iznos od 1.000 KM ili ukupan iznos do 1.000 KM.

Redoslijed isplata utvrđuje Federalno ministarstvo financija prema kronološkom redu pojedinačno izdanih potvrda o verificiranim tražbinama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?