LJUBIĆ:

Vjerujem da će HDZ osvojiti sva tri mandata u 11. izbornoj jedinici, Plenković ima veće izglede biti novi premijer

božo ljubić
11.09.2016.
u 21:16

- Očekujem da HDZ osvoji sva tri mandata u 11. izbornoj jedinici, što bi ga učinilo relativnim izbornim pobjednikom, izjavio je večeras za Hrvatski Medijski Servis nositelj liste HDZ-a u 11. izbornoj jedinici dr. Božo Ljubić.

On je potvrdio kako ne raspolaže nikakvim informacijama o tome kako su glasovali birači u ovoj izbornoj jedninici.

Upitan tko je bliži mogućnosti da okupi parlamentarnu većinu i sastavi novu vladu Hrvatske, Ljubić je kazao kako će, sudeći prema izlaznim anketama, raspored snaga u Hrvatskom saboru biti takav da će HDZ imati veći koalicijski potencijal sastaviti novu hrvatsku vladu, a Andrej Plenković veće šanse biti novi hrvatski premijer.

– Od nove Vlade Hrvatske, ukoliko bude predvođena HDZ-om i gospodinom Plenkovićem očekujem da pomogne bh Hrvatima u njihovim nastojanjima da ostvare ravnopravnost, ekonomski razvoj i ostanu u Bosni i Hercegovini. Andrej Plenković, kao zastupnik u Europskom parlamentu i do sada je puno učinio u lobiranju da se usvoji Rezolucija EP koja zagovara načela za koja se zalažu i Hrvati u BiH, da BiH bude organizirana na načelima federalizma i legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda, a sada će moći učiniti puno više kao premijer da se ta provedu u dijelo, kazao je Ljubić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije