Fond za zaštitu okoliša FBiH

Više od dva milijuna maraka za projekte vode i njezinu zaštitu

08.01.2021.
u 13:19

Voda je izvor života, tekućina bez koje ni jedno biće ne može živjeti, stoga ju je itekako potrebno cijeniti i čuvati.

Važnost značenja vode i njezine zaštite prepoznao je Fond za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine, čijim će novcem biti realizirani brojni projekti, a u kojem će sudjelovati 21 prijavitelj, objavio je portal akta.ba.

Kroz LOT 1, a koji se odnosi na WATSAN projekte vodoopskrbe i sanitacije u Federaciji BiH, sredstva u ukupnom iznosu od 975.000 KM dobilo je šest prijavitelja: Grad/općina Gračanica, Grad Mostar, Općina Lukavac, Općina Jajce, Općina Tomislavgrad i Općina Gornji Vakuf-Uskoplje.

Ostali projekti

Ostali projekti zaštite voda od značaja za Federaciju BiH nalaze se u LOT-u 2.u okviru kojeg je 15 prijavitelja dobilo 1,920.107,07 maraka sredstava za svoje projekte. Donosimo neke od projekata koji će biti realizirani novcem ovoga javnog poziva. Grad Mostar dobit će 225.000 maraka za projekt “Dvojni primarni kanalizacijski kolektori u središnjem dijelu grada Mostara – dionica priključnih kolektora FI 1400mm od hotela Mostar do KP3”. Uz navedeni, u Mostaru će se provesti i projekt “Rekonstrukcija sustava za prečišćavanje otpadnih voda, vodovoda i kanalizacije objekta motela Karaotok te revitalizacija okolnog područja u okviru Parka prirode Hutovo blato”, a za njega će biti izdvojeno 250.000 KM. “Izgradnja biološke septičke jame za prikupljanje, odvođenje i prečišćavanje otpadnih i oborinskih voda” također je jedan od projekata koji će se provesti u Mostaru, vrijednosti 179.800 KM. Jedna općina u ZH županiji također je obuvaćena projektom koji je vezan za zaštitu voda od značaja za Federaciju BiH. Tako će u Grudama biti realiziran projekt “Sanacija uređaja za pročišćavanje otpadnih voda – faza II” vrijednosti 250.000 KM.

Projekti vodoopskrbe i sanitacije bit će realizirani i u općini Tomislavgrad, a riječ je o projektu “Uređaj za prečišćavanje otpadnih voda Tomislavgrad“ u koji će biti uloženo 100.000 KM.

Vodoopskrba i sanacija

Projekt od iznimnog značaja bit će završen i u općini Gornji Vakuf-Uskoplje. U projekt “Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacijske mreže užeg urbanog dijela općine Gornji Vakuf–Uskoplje - faza II” bit će uloženo 100.000 KM. U istoj općini uložit će se i 180.000 KM za projekt “Fekalna kanalizacija za naselje Hrasnica - faza I”. Jajce je također jedna od lokalnih

zajednica u kojima će se realizirati projekti vodoopskrbe i sanacije, a riječ je o projektu “Izgradnja sustava odvodnje otpadnih voda za naselja na desnoj obali rijeke Vrbas – podsustav Bulići“ vrijedan 150.000 KM.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?