Potpisani ugovori

Više od 1,5 milijuna KM za Široki Brijeg, Livno...

'22.10.2010., Nedelisce - Poduzetnicka zona Nedelisce.  Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL'
23.12.2014.
u 12:05

Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Sanjin Halimović i načelnici 12 općina i gradova iz Federacije BiH potpisali su jučer ugovore o dodjeli novca za unapređenje poduzetničkih zona u FBiH. Potpisnici su bili načelnici i gradonačelnici Sanskog Mosta, Maglaja, Zenice, Tešnja, Usore, Cazina, Širokog Brijega, Livna, Zavidovića, Kreševa, Stoca i Odžaka. Ukupna vrijednost financijskog mehanizma za financiranje projekata u jedinicama lokalne samouprave je 1,570.000 KM od čega je Federalno ministarstvo osiguralo jedan milijun, a vlada Švicarske 570 tisuća KM. Očekuje se da po finalizaciji projekti rezultiraju kreiranjem 670 novih radnih mjesta i unapređenjem uvjeta za nove investicije te za proširenje poslovnih subjekata u poduzetničkim zonama. Osiguranje sustavne podrške realizaciji razvojnih prioriteta na lokalnoj razini je zajednički cilj zbog kojeg je Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, u suradnji s projektom integriranog lokalnog razvoja, koji zajednički podržavaju vlada Švicarske i UNDP, pokrenulo grant shemu „unapređenje poduzetničkih zona“. Nakon potpisivanja ugovora, federalni ministar Halimović je rekao da to znači istinski doprinos zapošljavanju i investiranju u BiH i boljem poslovnom okruženju. Miro Kraljević, gradonačelnik Širokog Brijega, rekao je da lokalna razina mora funkcionirati i da su ovi ugovori put za podršku ulaganju kapitala i stvaranju radnih mjesta. Radoje Vidović, načelnik općine Kreševo, izrazio je nadu da će razvoj poslovnih zona privući i strane investicije. Gradonačelnik Zenice Husein Smajlović rekao je da u BiH nedostaje poslovni ambijent za strane investicije.

Komentara 2

DE
DEXT
14:45 23.12.2014.

U BiH nedostaje sve što čini jednu drzavu normalnom

IQ
ivan.quen.5
08:57 02.01.2015.

Yao sto ce se sada nacelnici nakrasti svjeza lova dolazi sada rade planove gdje i kako ukrasti ,,,,,sve do jedan korumpira i lopov nista nisu napravili za svoj grad osim sto su ga doveli do prosjackog stapa,,

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?