grude

Vijećnici Grude Centra održali tri sjednice vezane uz prostorni plan

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
31.05.2016.
u 09:00

Prostorni plan općine Grude do 2032. godine ovih je dana tema među građanima, osobito među onima koji su uključeni u aktualne društvene procese na području Gruda. Vijećnici mjesne zajednice Grude Centar u nekoliko dana održali su tri maratonske sjednice na kojima su razgovarali o prostornom planu. - Detaljno smo proučili prostorni plan, s obzirom na to da je riječ o dokumentu koji uvelike određuje budućnost općine Grude. Usredotočili smo se na mjesnu zajednicu Grude Centar. Prijedlog koji ide prema Općini odnosi se na Grudsko polje koje je svrstano u neplodno zemljište. To se zemljište obrađivalo i davalo prinose kojih ima ih i danas, a uz južnu obilaznicu nekad je sađen i duhan, tako da očekujemo kako će zemljište biti prenamijenjeno u plodno. Vjerujemo kako je prijedlog konstruktivan i da će pomoći u kreiranju konačnog prostornog plana, kazali su nam vijećnici iz mjesne zajednice Grude Centar.

Donošenje konačnih rješenja

Uz to, naglašena je i potreba da se istaknu i sportski objekti u središtu Gruda.

- Dobro je da se o nacrtu raspravlja te da ljudi daju konstruktivne prijedloge kako bismo ih mogli provesti u djelo. Ovo se još može mijenjati, nadopunjavati. Radit ćemo u fazama i pridržavati se usvojenog prostornog plana. Stalno ima nekih prijedloga, mišljenja i to će ići u daljnje faze. Važno je da to bude okosnica budućih projekata i uređenja u Grudama, istaknuli su nam u posljednjem razgovoru iz Općine Grude. U povodu prijedloga MZ Grude Centar rečeno je kako će oni biti razmatrani, a s obzirom na to da je riječ o konstruktivnim prijedlozima, vjeruje se, i prihvaćeni.

Prijedlozi na adresu ili mailom

Podsjetimo, nositelj izrade prostornog plana su Urbane tehnike d.o.o. Zagreb, IGH d.o.o. Mostar, Građevinski fakultet Sveučilišta u Mostaru i Hegra Čitluk. Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća, koja je održana 10. svibnja, dogovoren je produžetak javne rasprave o prostornom planu za još mjesec dana. Prijedlozi se mogu dostaviti općinskim službama ili mailom na urbanizam@grude.info. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije