Večernjak doznaje

Vehabije iz Beča motrile veleposlanstva Francuske i Austrije u BiH

A gunman with an automatic weapon walks in Sarajevo, after he fired shots at the U.S. embassy, October 28, 2011. The gunman with an automatic weapon opened fire at the United States embassy in the Bosnian capital Sarajevo on Friday and police rushed to th
23.09.2015.
u 06:15

Otkrivene vehabije koje su vozilo parkirale uz veleposlanstva

Službe koje se brinu za sigurnost informirale su francusko i austrijsko Veleposlanstvo u BiH kako postoji sigurnosna prijetnja. Prema dostupnim informacijama, prijetnje su otkrile partnerske sigurnosne agencije nakon čega su službenici iz ova dva veleposlanstva jedno razdoblje pratili potencijalnu prijetnju za ova dva diplomatska predstavništva u središtu Sarajeva.

Podrijetlom iz BiH

Kako doznaje "Večernjak", tijekom nekoliko dana u kolovozu u blizini veleposlanstava u Sarajevu su se kretale sumnjive osobe. Provjerama je otkriveno kako se radi o osobama koje imaju austrijske pločice na vozilu te su u određeno vrijeme parkirale to vozilo nedaleko od zgrada i motrile na veleposlanstva, tko ulazi i izlazi, kako se odvijaju smjene oko osiguranja. Detaljnim provjerama, iz Austrije su vrlo brzo dobili informaciju kako se radi o pripadnicima vehabijskoga pokreta koji žive u Beču.

Kompletan članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?