LJUBIĆ:

Većinska hrvatska federalna jedinica trajna težnja Hrvata

LJUBIĆ
Foto: FENA
28.01.2017.
u 15:12

Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog Narodnog Sabora BiH dr Božo Ljubić kazao je kako je današnje zasjedanje prigoda za reafirmaciju HNS BiH kao nositelja neteritorijalne autonomije Hrvata u BiH, javlja Hrvatski Medijski Servis.

- HNS BiH će to ostati sve dok je ovakav administrativno teritorijalni ustroj BiH na snazi, naglasio je Ljubić.

Odgovarajući na upit što je ostvareno iz Deklaracije usvojene na prošlom zasjedanju Hrvatskog Narodnog Sabora BiH prije dvije godine, Ljubić je kazao kako je usvojena kvalitetna platforma za izmjenu izbornog zakona za izbor članova Predsjedništva BiH, te izborena presuda Ustavnog suda BiH po njegovoj apelaciji koja nalaže promijenu načina izbora izaslanika u Dom naroda Parlamenta FBiH.

– U predstojeće dvije godine cilj nam je promijena izborng zakona koja će omogućiti institucionalnu ravnopravnost Hrvata s druga dva naroda, a to je neodvojivo od mogućnosti izbora legitimnih predstavnika Hrvata u institucije vlasti, kazao je Ljubić te zaključio:

- Ako BiH želi postati samoodrživa onda je nužan i njezin administrtivno- teritorijalni preustroj, koji bi uključivao federalnu jedinicu s hrvatskom većinom. I to ostaje trajna težnja hrvatskog naroda u BiH

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?