poznati meteorolog

Vakula otkrio kad se može očekivati zamjetnija stabilizacija vremena

Snijeg
Pixsell
27.02.2023.
u 20:38

Svima koji ne moraju hitno na put Vakula je poručio da pričekaju drugi dio četvrtka.

Kad se očekuje kraj oborina, ali i jake bure otkrio je meteorolog Zoran Vakula u Dnevniku HTV-a.

- Ne vidim skori potpuni prestanak oborina, ali već sutra će one biti znatno manje i rjeđe, ne samo od nedjelje, nego i od danas, kad je samo ponegdje bilo više od 10 litara po četvornome metru. Srećom, i bura će nastaviti slabjeti, ali još nedovoljno da bi prestala ograničenja u prometu. Stoga i dalje valja računati na lokalno olujne udare, osobito podno Velebita. Ponovno nepovoljnije - vjetrovitije, uz češće oborine, opet snijeg u gorju - bit će u srijedu i prvom dijelu četvrtka, a tek u nastavku tjedna slijedi zamjetnija stabilizacija i prestanak ovako prilično nepovoljnih vremenskih uvjeta, ali još uvijek će povremenih oborina biti. Naravno, zimski će i dalje ostati - pa valja računati na snijeg i njegovo topljenje, te mjestimičnu poledicu, istaknuo je meteorolog HTV-a.

Svima koji ne moraju hitno na put poručio je da pričekaju drugi dio četvrtka.

- Od petka do ponedjeljka, mislim da će se normalnije prometovati. Sutra smirivanje, u srijedu i prvi dio četvrtka ponovno nepovoljnije vremenske prilike, ali ne onako nepovoljne kao jučer i prekjučer, kazao je.

- Prema trenutačnim prognozama vjerojatnost nekog zamjetnog zatopljenja u skoroj budućnosti, 7 do 10 dana, iznimno je mala. Vjerujem da se snijeg neće naglo otapati. Ali naravno, valja biti na oprezu i redovito pratiti situaciju, zaključio je Vakula.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?