PRIPAZITE

Uznemirujućom fotografijom upozorili na opasnost vrtnog crijeva: Oprezno s prskanjem!

13.06.2018.
u 15:15

Voda u vrtnom crijevu može se ugrijati i do 60 stupnjeva Celzijevih pa se lako može njome opeći

Vatrogasci iz Las Vegasa upozorili su na opasnost koju skriva vrtno crijevo te se prisjetili slučaja iz 2016. godine kada je devetomjesečni Nicholas Woodger zadobio opekotine na 30 posto svoga tijela nakon što ga je majka slučajno poprskala vodom. 

Naime, dječak je čekao da mu majka napuni bazenčić na napuhavanje kako bi se u njemu kupao, no ona ga je slučajno poprskala vrtnim crijevom u kojemu je bila vruća voda.

Kako je crijevo cijeli dan stajalo na suncu po visokim temperaturama, ono se zagrijalo pa je maleni dobio opekotine drugoga stupnja.

Vatrogasci iz Las Vegasa sada su ponovno upozorili na opasnost koja se krije u vrtnim crijevima jer se voda u njima može zagrijati i do 60 stupnjeva Celzijevih.



 

– Vrtna crijeva izložena su direktnom suncu tijekom ljeta, a voda unutar njih može doseći temperaturu od 130-140 stupnjeva što može uzrokovati opekotine posebno na djeci i životinjama. Pustite vodu da curi nekoliko minuta i ohladi se prije nego što prskate ljude ili životinje – upozorili su vatrogasci.

Iako se Las Vegas nalazi usred pustinje u američkoj saveznoj državi Nevadi, ništa hladnije nije niti u Hrvatskoj s obzirom na to da posljednjih nekoliko godina obaramo sve rekorde po vrućini.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?