pomaže

Uz ove 3 vježbe možete smiriti jake menstrualne grčeve

Bol u vagini
08.10.2020.
u 12:46

Za velik broj žena menstruacija predstavlja dane u mjesecu koje nevoljko dočekuju te ih ispraćaju s osmijehom na licu.

Iako menstruaciju žene ne bi trebale shvaćati kao nešto negativno, razumljivo je da nitko ne voli jake menstrualne grčeve. No grčeva se, kao i svih drugih boljki, možemo riješiti na više načina. Jedan od tih načina je i fizička aktivnost. Mnogima od nas kretanje i trening posljednje su stvari koje želimo raditi prvih dana menstruacije. No znanost kaže da je tjelovježba ipak bolja opcija od cjelodnevnog ležanja u fetus položaju. U nastavku vam donosimo tri vježbe kojima ćete ublažiti i najjače menstrualne bolove i grčeve, piše ljepotaizdravlje.hr

Stojeće savijanje

Stanite uspravno spojenih stopala i ruku ispruženih s lijeve, odnosno desne strane. Stopala dobro uzemljite, udahnite, a ruke ispružite iznad glave. Izdahnite, spustite se trupom tako da prsima dodirujete bedra, a rukama se uhvatite za pete tako da dodirujete pod. Ako ne možete dohvatiti pod, blago savijte koljena. Izdržite u tom položaju minutu.

Glava na koljenu

Sjedite na deku (ili joga mat) raširenih nogu. Savijte desnu nogu tako što ćete stopalo položiti na unutrašnje lijevo bedro. Udahnite i podignite obje ruke iznad glave. Izdišući, polako se glavom, rukama i trupom spustite prema lijevom koljenu. Budite u tom položaju 30 sekundi te se, udišući, vratite u uspravan sjedeći položaj. Promijenite strane te ponovite cijeli postupak tako što ćete se spustiti na desnu nogu.

Ležeće spajanje stopala

Deku (možete koristiti i joga mat) presavijte po dužini, a na gornji kraj stavite jastuk. Najprije sjednite, savijte koljena te spojite stopala. Polako se spustite na deku, a glavu položite na jastuk. Duboko dišite i opustite tijelo. Budite u tom položaju minutu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?