sjednica

Usvojen Sporazum o suradnji Vijeća ministara BiH i nevladinih organizacija u BiH

26.09.2017.
u 16:56

 Vijeće ministara BiH usvojilo je danas na sjednici Sporazum o suradnji Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i nevladinih organizacija u Bosni i Hercegovini kojim se praktično potvrđuje posvećenost izgradnji prosperitetnog, poštenog, otvorenog, pluralnog i demokratskog društva u Bosni i Hercegovini.

Ministarstvo pravde BiH će objaviti taj sporazum na svojoj web stranici i provesti aktivnosti za njegovo potpisivanje s nevladinim sektorom.   

Vijeće ministara BiH na taj način nastavlja aktivnosti na stvaranju poticajnog okruženja za razvoj civilnog društva u Bosni i Hercegovini i unapređenja institucionalnih mehanizama suradnje.

Nevladine organizacije koje mogu pristupiti ovom sporazumu su udruženja i fondacije koje su osnovane suglasno važećim propisima u Bosni i Hercegovini.

Vijeće ministara i predstavnici NVO-a u BiH tim sporazumom, između ostalog, potvrđuju opredijeljenost za suradnju na ispunjavanju uvjeta za punopravno članstvo Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji.

Sporazumom je, između ostalog, predviđeno jačanje kapaciteta Odjela za pravnu pomoć i razvoj civilnog društva Ministarstva pravde BiH te uspostavljanje savjetodavnog tijela Vijeća ministara BiH za suradnju s nevladinim organizacijama.

Zaključivanju tog sporazuma prethodile su javne konsultacije s nevladinim organizacijama i institucijama BiH, koje su provedene od veljače do svibnja ove godine, priopćeno je iz VMBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije