Vijeće ministara

Usvojen Akcijski plan za prevenciju i borbu protiv terorizma

VIJEĆE MINISTARA BIH
23.08.2023.
u 18:53

Ovaj plan sadrži aktivnosti koje su u funkciji uspostave učinkovitog, koherentnog i održivog mehanizam na svim razinama vlasti za prevenciju terorizma, nasilnog ekstremizma i radikalizacije koja vodi k terorizmu i kaznenih djela počinjenih iz mržnje

Vijeće ministara BiH je donijelo Odluku o usvajanju Akcijskog plana za provedbu ranije usvojene Strategije Bosne i Hercegovine za prevenciju i borbu protiv terorizma za razdoblje 2021. - 2026. godine.

Ministarstvo sigurnosti dužno je provesti aktivnosti za formiranje koordinacijskog tijela zа praćenje provedbe Akcijskog plana.

Provođenje Akcijskog plana će se odvijati na svim razinama vlasti sukladno ustavnim i zakonskim ovlastima institucija Bosne i Hercegovine, Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Brčko distrikta BiH.

Ovaj plan sadrži aktivnosti koje su u funkciji uspostave učinkovitog, koherentnog i održivog mehanizam na svim razinama vlasti za prevenciju terorizma, nasilnog ekstremizma i radikalizacije koja vodi k terorizmu i kaznenih djela počinjenih iz mržnje, a s ciljem razvijanja otpornosti društva na ove izazove, saopćeno je iz VMBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije