sastanak

Usuglašen prijedlog teksta sporazuma sa braniteljskim organizacijama

asdsd
05.04.2017.
u 16:42

U cilju rješavanja zahtjeva braniteljskih organizacija, a koja se odnose na poboljšanje statusa branitelja i članova njihovih obitelji, danas je na sastanku u Vladi Federacije BiH, uime Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida obrambeno oslobodilačkog rata, ministar Salko Bukvarević sa braniteljskim organizacijama usuglasio prijedlog teksta Sporazuma Vlade Federacije BiH i predstavnika braniteljskih saveza, organizacija i udruženja o dostignutom nivou sredstava u Proračunu Federacije BiH na poziciji Federalnog ministarstva za pitanja branitelja, namijenjenih za rješavanje prioritetnih zahtjeva braniteljskih kategorija.

Usuglašenim nacrtom Sporazuma je predviđeno da se dostignuti obim sredstava u Proračunu Federacije BiH na poziciji Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida obrambeno – oslobodilačkog rata, ne umanjuje idućih pet godina.

Sredstva koja ne budu utrošena, preusmjeravaju se na proračunsku stavku "Transfer za rješavanje socijalno – statusnih pitanja branitelja i članova njihovih obitelji". Federalno ministarstvo za pitanja branitelja i invalida obrambeno – oslobodilačkog rata će uz prethodni dogovor sa većinom potpisnika Sporazuma, a najmanje njih sedam, Vladi Federacije BiH predložiti donošenje Odluke o usvajanju programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava za korisnike braniteljsko invalidske zaštite (obitelji šehida i poginulih branitelja, ratni vojni invalidi, razvojačeni branitelji i dobitnici ratnih priznanja i odlikovanja).

Na sastanku su usuglašeni i potpisnici sporazuma. Uime  Vlade Federacije BiH predviđeno je da će sporazum potpisati resorni ministar Salko Bukvarević.

Uime braniteljskih organizacija potpisnici će biti predsjednici deset braniteljskih udruženja  i organizacija i to - Organizacija obitelji šehida i poginulih branitelja FBiH, Udruga obitelji poginulih i nestalih branitelja Domovinskog rata HVO HB, Savez RVI FBiH, Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata HVO HB, Savez razvojačenih branitelja FBiH; Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB, Savez dobitnika najvećih ratnih priznanja FBiH, Udruga nositelja ratnih odličja pripadnika HVO-a, Savez udruženja branitelja Patriotske lige BiH i Udruga organizatora otpora HVO u BiH.

Tijekom sastanka podršku Sporazumu su iskazali i prisutni predstavnici Saveza RVI paraplegičara FBiH, Udruženja generala Bosne i Hercegovine, SABNOR-a Bosne i Hercegovine i Koordinacije vojnih umirovljenika, a Sporazum je otvoren da mu podršku mogu dati i druga braniteljska udruženja, savezi i organizacije.

Usuglašeni Sporazum će biti upućen na suglasnost Vladi Federacije BiH, a nakon toga će biti upriličeno i njegovo potpisivanje, priopćeno je iz Bukvarevićevog ureda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije