Vlada Federacije BiH odlučila

Uspostavlja se registar branitelja i braniteljskih udruga na razini FBiH

03.01.2017.
u 07:00

U novoj, 2017. godini federalna Vlada najavljuje uspostavu središnjeg registra svih postojećih udruga branitelja, invalida rata, udruga poginulih branitelja i njihovih obitelji na prostoru cijele Federacija BiH. Kad registar bude utemeljen, onda će se znati na koji način se troši proračunski novac za čak više od 1600 udruga iz područja braniteljske populacije te koje udruge imaju zakonsko uporište za svoj rad i postojanje, a koje ne.

Plan Vlade Federacije BiH je i uspostava jedinstvenog registra braniteljskih primanja kako bi se uvelo reda u isplatu financijskih naknada jer postoje podaci kako veliki broj pojedinaca takve naknade uopće nije zaslužilo ili je se ogriješio o zakon na štetu onih koji takve naknade moraju po zakonu primati. Umjesto četiriju zakona koji reguliraju pitanja braniteljske populacije, bit će donesen jedan jedinstveni te će već u ovom mjesecu ove godine o tome biti pokrenuta rasprava u oba doma Parlamenta Federacije BiH...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije