Kiseljak

Usponom na najviši vrh Čubren, kiseljački planinari pozdravili dolazak proljeća

29.04.2016.
u 11:00

Iako je kalendarski odavno nastupilo proljeće, ljubitelji prirode na svoj način pozdravljaju dolazak ovog, po mnogima, najljepšeg godišnjeg doba. Ovih dana učinili su to i kiseljački planinari, okupljeni u Planinarsko društvo Pogorelica. U svrhu omasovljenja planinarstva i propagiranja boravka u prirodi te podizanja ekološke svijesti, PD Pogorelica i ove godine, 12 godinu zaredom, organizirao je jednodnevni planinarski uspon na Čubren, najviši vrh Kiseljaka, smješten na 1097 metara nadmorske visine, piše Večernji list BiH.

Usponom na Čubren planinari Kiseljaka te brojni školarci koji su im se pridružili obilježili su tri značajna datuma: početak proljeća, Dan planeta Zemlje te Dan voda. Uspon na Čubren trajao je oko pet sati, a krenuo je iz tri pravca. Najveća skupina planinara u osvajanje Čubrena krenula je iz Kiseljaka, dok su druge dvije pošle iz nekoliko kilometara bližih naselja, Brnjaka i Lepenice.

U usponu na najviši vrh Kiseljaka sudjelovalo je 120 ljubitelja prirode, od kojih su njih 30 bili planinari, a ostali su učenici kiseljačkih škola.

Gosti uspona su bili i šumari iz Šumarije Kiseljak. “Dan planeta Zemlje i Dan voda je obilježen sakupljanjem smeća, kao i čišćenjem lokacija na vrhu Čubrena. Sudionici su bili vrijedni te su sakupili 24 vreće smeća”, kazao nam je Franjo Kristić, tajnik PD Pogorelica. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije