Mladen Ivanić

Nepovjerenje u BiH doživljava kulminaciju raspravom o Izbornom zakonu

12.05.2017.
u 13:39

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je danas da je narušeno povjerenje, nakon preglasavanja u vezi s popisom u BiH izazvalo sadašnju situaciju, iz koje se mora izaći, zbog čega će pokrenuti pitanja u vezi s europskim putem BiH.

- Bojim se, da ćemo, ukoliko se nešto ne dogodi, imati ovo "tavorenje" sve do narednih izbora i to bilo jako loše -  kazao je Ivanić novinarima u Banjoj Luci, prenosi Fena. 

Komentirajući dvogodišnjicu rada Vijeća ministara BiH, koji predlaže zakone, ali se teško usvajaju u bh. parlamentu, Ivanić je rekao da je nestabilna situacija počela događajima koji su se ogledali u preglasavanju u vezi s popisom te da netko za to mora odgovarati.

- Sjetite se mojih izjava u kojima sam tada upozoravao da je ovo početak kraja sadašnje koalicije, jer je predstavljao rušenje povjerenja. Zanimljivo je da se tog događaja više nitko ne sjeća, iako je Europska agencija za statistiku rekla da je 200.000 ljudi bilo pogrešno popisano. Nitko ne pita ni direktora Agencije za statistiku BiH hoće li podnijeti ostavku, a od tog trenutka smo ušli u potpuno nepovjerenje koje sada doživljava kulminaciju raspravom o Izbornom zakonu - rekao je Ivanić.

Najavio je da će pokušati stvoriti ambijent u kojem bi se u BiH pozabavili pitanjima iz Upitnika Europske komisije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?