Odžak i Orašje

Uskoro centri za zaštitu mentalnoga zdravlja

10.03.2016.
u 07:00

U Vladi PŽ održan je sastanak kojem su nazočili predstavnici županijske Vlade na čelu s predsjednikom Marijanom Klaićem, predstavnici Vlade FBiH, predstavnica veleposlanstva Švicarske u BiH Maja Zarić, općine Orašje, zdravstvenih institucija, te provoditelji projekta mentalnog zdravlja u BiH koji financira vlada Švicarske.

Dana je potpora projektu Centra za zaštitu mentalnog zdravlja u općini Orašje.

- U Orašju smo imali vrlo uspješan sastanak o temama vezanim uz izgradnju Centra za mentalno zdravlje u Orašju. Dogovorili smo dinamiku realizacije programa. U PŽ smo u fazi završetka Centra za zaštitu mentalnog zdravlja u Odžaku, a na sastanku u Orašju definirali smo sve rokove, načine i sve što će biti urađeno u nadolazećem vremenu vezano i uz projekt u Orašju.

Očekujemo kako ćemo u rujnu otvoriti Centar za zaštitu mentalnog zdravlja u Orašju, izjavio je Goran Čerkez.

Maja Zarić izrazila je zadovoljstvo suradnjom svih institucija kako bi se došlo do realizacije projekta otvaranja Centra za mentalno zdravlje u Orašju.

- Vlada Švicarske već sedam godina podržava reformu sustava mentalnog zdravlja u BiH. Nama je ova županija došla u središte zanimanja osobito nakon poplava 2014. godine, kada smo, u suradnji s Federalnim ministarstvom zdravstva u projektu koji financiramo, osigurali timove za psihosociološku pomoć stanovništvu u poplavljenim regijama, što se potvrdilo kao velika potreba. Zbog izloženosti prijetnjama od novih poplava i problema, ovo područje trebalo bi imati itekako potrebe za ovakvim centrom, a švicarska vlada spremna je podržati donacijskim sredstvima infrastrukturu za projekt, ali i edukacije kadra, istaknula je Maja Zorić. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?