Mostar

Uručenjem certifikata završen treći ciklus Napretkovog tečaja copywritinga

29.10.2021.
u 10:03

Svečanom dodjelom certifikata i čitanjem autorskih blogova od 500 i više riječi, u četvrtak, 28. listopada, u prostorijama čitaonice u Narodnoj knjižnici HNŽ-a završen je treći ciklus tečaja copywritinga u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak, Glavne podružnice Mostar.

Polaznica tečaja Marija Sučić kazala je kako je imala zanimljivo i korisno iskustvo, ispunjeno najvažnijim teorijskim stavkama koje su bile temelj za mnoštvo praktičnih primjera, vježbi i zadataka kroz koje je mogla primijeniti stečeno znanje, priopćeno je iz HKD-a Napredak Mostar.

"Tečaj copywritinga izvrsno je posložen, kreativnost onih kojima pisanje dolazi prirodno dovodi na još višu razinu, a omogućuje i putokaz onima koji se baš i ne snalaze s pisanom riječi", kazala je Sučić.

Voditelj tečaja Marko Suton istaknuo je kako su sva tri Napretkova tečaja bila odlična te da su ga svi polaznici oduševljavali.

"Ovaj tečaj mi je ipak bio najbolji iz više razloga. Prvo, ovo je bila prva grupa polaznika koja je za tečaj uplatila i participaciju od 50 maraka i iako je participacija minimalna, osjećao sam dodatnu odgovornost. Zatim, među polaznicima je bilo jako puno onih koji su odlično vladali pisanjem te sam se znao zapitati je li im ovaj tečaj uopće pomaže, budući da su zadaće koje su prezentirali obarale s nogu. I treći razlog, blogovi koje su predstavili, svi do jednog, tako utegnuti, tako dobro osmišljeni, tako dobro napisani, s toliko mnogo detalja, istraživanja. Osjećam veliko poštovanje prema polaznicima jer su se ovako potrudili s blogovima", kazao je Suton.

Tečaj copywritinga osmišljen je kroz osam teorijskih i praktičnih susreta na kojima Suton polaznike upoznaje s tajnama pisanja prodajnih tekstova. Polaznici se tijekom tečaja informiraju i educiraju o poznatim svjetskim copywriterima, njihovim djelima, strukturi i pravilima pisanja različitog tekstualnog sadržaja, a naučeno primjenjuju kroz iscrpne praktične vježbe i domaće zadaće.

Za početak polaznici savladavaju pisanje kraćih tekstualnih sadržaja, objave za društvene mreže i oglase za prodaju, da bi kako tečaj odmiče krenuli u pisanje dužih formi, kao što su službeni mailovi i PR tekstovi. Svoj put potvrđuju pisanjem završne vježbe, autorskog bloga od 500 i više riječi i tom vježbom opravdavaju dobiveni certifikat, stoji u Napretkovom priopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?