više projekata

Unatoč blokadi novca, Autoceste FBiH najavljuju nove natječaje i dionice

cesta izgradnja
24.06.2018.
u 21:00

Projekti na dionicama oko Zenice, Sarajeva i južno od Mostara su spremni i radovi bi trebali uskoro početi

Iako su sredstva od trošarina blokirana, iz Autocesta Federacije BiH najavljuju nove natječaje, pa i za dionice na kojima su procedure više puta poništene. 

Projekti na dionicama oko Zenice, Sarajeva i južno od Mostara su spremni i radovi bi trebali uskoro početi. 
 
"Natječajna procedura za dio kod Nemile i za tunel Ivan treba krenuti u narednih 30 dana", kazao je u izjavu za Federalnu televiziju Jasmin Bučo, direktor za projektiranje i građenje Autocesta FBiH.
 
Most Počitelj, najveći na Koridoru Vc, već je mogao biti izgrađen, ali su do sada dva natječaja poništena, priznaju u Autocestama FBiH. Posljednji put iz europskih financijskih institucija jasno nam je poručeno da ne znamo provesti natječajnu proceduru. 

"Ide treći postupak, pripreme su u tijeku. Banka je tražila da se postavi konzultant koji će spremiti proces nabavke, nadzirati ga, odnosno sudjelovati u njemu, i ona je postavila promatrača koji će nadzirati cijeli proces", navodi Bučo. 

Natječaj za most Počitelj se najavljuje za mjesec dana. 

U Federalnim autocestama objašnjavaju da se od marke, koliko iznose trošarine u ukupnoj cijeni goriva, njima dotira 20 feninga, prenosi Indikator.ba. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?