Nedeljko Čubrilović

Uložiti napore u ostvarivanju prava konstitutivnih naroda i građana

Nedeljko Čubrilović
10.12.2016.
u 15:08

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović ocijenio je da su od izuzetnog značaja aktivnosti na poboljšanju stanja ljudskih prava i sloboda na putu europskih integracija, s obzirom da još postoji ugrožavanje prava i sloboda, kao posljedica tragičnih sukoba u BiH i regiji.

-U ostvarivanju osnovnih prava i sloboda, poseban značaj ima ravnopravnost i jednaka zaštita kolektivnih i individualnih prava što je osnova stabilnosti, prosperiteta i boljeg života svih građana, naglasio je Čubrilović.

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava rekao je i da je napredak moguće ostvariti samo uz objektivan, uravnotežen i pravedan pristup svih u BiH, uključujući i predstavnike međunarodne zajednice, u vezi kršenja međunarodnog, ratnog i humanitarnog prava, koje podrazumijeva pravičniji pristup prema uzrocima, karakteru i posljedicama tragičnih sukoba na ovim prostorima.

-Neophodno je uložiti dodatne napore u ostvarivanju prava konstitutivnih naroda i građana, uz međusobno poštovanje, toleranciju i suglasnost o svim pitanjima važnim za našu budućnosti - rekao je Čubrilović, priopćeno je iz Narodne skupštine RS-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?