PIZZA KIFLICE

Ukusne i mekane, jednostavne za pripremu. Morate ih probati!

19.03.2022.
u 13:41

Ako ste u potrazi za receptom za mekano i ukusno pecivo, ovo je prava stvar za vas! Napravite ove kiflice i uvjerite se. Tijesto je odlično, a još je obogaćeno okusom pizze. Popularni talijanski specijalitet zadržat će svoj prepoznatljiv okus i kada se spremi na nešto drugačiji način.

Sastojci:

200 ml mlijeka
1 kockica kvasca
1 jaje
1 žumance
150 ml ulja
500 gr mekog brašna
malo šećera
sol
kečap
šunka
sir (npr. gauda)
origano
maslac ili margarin
sezam

Priprema:

Ugrijte mlijeko da bude mlako, pa u njega dodajte žličicu soli, žličicu šećera, kvasac i žličicu brašna. Ostavite da kvasac nadođe.
U zdjelu stavite jaje, posolite i sjedinite sa uljem. Dodajte mlijeko s nadošlim kvascem i brašno, pa zamijesite tijesto. Pokrijte ga krpom i ostavite da se digne.

Kad se tijesto digne, prebacite ga na pobrašnjenu radnu površinu, malo premijesite, a onda podijelite na dva dijela.

Svaki dio posebno razvucite u što veći krug, a zatim krug podijeliti na 12-16 dijelova (kao kad režete tortu). Na svaki dio stavite kečap, šunku, sir i origano, a zatim urolajte.
Kiflice slagati na pleh obložen papirom za pečenje i ostaviti 30 minuta da tijesto nadođe.

Nakon toga kifle premazati umućenim žumancetom s malo mlijeka i posuti sezamom.
Na svaku kiflu staviti malo maslaca (ili margarina), pa onda staviti u pećnicu zagrijanu na 220 °C. Peći dok ne porumene.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije