Međunarodni pčelarski sajam

Udruga pčelara “Matica“ Mostar organizira VII Dane Hercegovačkog meda Mostar 2023.

03.10.2023.
u 16:49

Udruga pčelara „Matica“ Mostar, u suradnji sa Savezom pčelara u HNŽ i Agronomsko i prehrambeno-tehnološkim fakultetom Sveučilišta u Mostaru organizira međunarodnu manifestaciju “VII Dani hercegovačkog meda, Mostar 2023“. Završna manifestacija održat će se 02. prosinca 2023. godine u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače. 

U sklopu međunarodne manifestacije "Dani hercegovačkog meda“ biti će upriličeno ocijenjivanje meda i stručna predavanja - radionice i sajam hercegovačkog meda. Uzorci meda zaprimaju se od 9 do 20.  listopada 2023. godine u prostorijama Agronomskog i  prehrambeno - tehnološkoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Rodoč bb. (Kampus II), svakim  radnim danom od 11 do 14 sati. 

Za jedan uzorak potrebno je dostaviti dvije staklenke meda od 450 grama a cijena analize jednog uzorka je 30 KM. Med mora biti u tekućem stanju. 

Analiza meda obavit će se u Laboratoriju za ljekovito, aromatično, medonosno bilje i med,  Agronomskoga i prehrambeno - tehnološkoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru (fizikalno kemijska analiza, peludna analiza i senzorsko ocjenjivanje). 

Rezultati i dodjela odličja najbolje ocijenjenim uzorcima meda biti će upriličeno 02. prosinca 2023. godine u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?