Posavina

Učenje stranih jezika prije škole i nakon školovanja

08.04.2016.
u 11:00

U današnjoj komunikaciji poznavanje stranih jezika postala je potreba, često kao uvjet za posao, a da ne govorimo o svakodnevnoj potrebi (internet, glazba, film…).

Znati bar jedan strani jezika postala je u Posavini odavno potreba, diktirana velikim migracijama. Traži se najbrži način usvajanja stranih jezika za polaznike škola stranih jezika, no ima ih koji djeci žele pružiti i u maloj sredini vrhunsko znanje.

Ako bismo primijenili izreku “Onoliko vrijediš koliko jezika znaš”, maleni Posavci već u najranijoj dobi visoko su podignuli vrijednosnu ljestvicu.

Učenje stranog jezika od malih nogu pozitivno se odražava na intelektualne sposobnosti, potiče veću fleksibilnost u razmišljanju, stvara dobru podlogu za jezičnu nastavu u školi, tvrde stručnjaci, a to je dovoljno razloga zašto je tek Centar za strane jezike “Seal” u Orašju postao toliko popularan.

Iza prve privatne škole za strane jezike u Orašju stoji poduzetni bračni par Suzana i Srđan Brezo.

Sa školom obišli svijet  

Centar za strane jezike “Seal” ima respektabilno dugu tradiciju rada, i to gotovo dva desetljeća u Bijeljini, Brčkom, Zvorniku i Sarajevu, s više od 10.000 polaznika koji su završili školu stranih jezika, 4000 “Cambridgeovih” međunarodno priznatih diploma, desetak zimskih i ljetnih škola u osam država na četiri kontinenta.

Prvi su u Bosni i Hercegovini počeli s organiziranje putovanja, gdje polaznici uče engleski jezik u zemljama gdje je taj jezik službeni (New York, Toronto, Južnoafrička Republiku, Malta, London, Brisbane, Sidney).

Pregršt lijepih uspomena te odlično usvojeno znanje glavne su odlike svih putovanja, objašnjava nam Suzana, ravnateljica Centra u Orašju, gdje je organizirano nekoliko skupina za odrasle i za mališane u dobi od 4 do 6 godine.

Napredna vrsta učenja

Predavači su educirane profesorice, upućene za rad s djecom, uz moderan multimedijalni program i interaktivne ploče.

Skupine su određene po stupnju znanja, što je napredna vrsta učenja.

Uz engleski i njemački, namjeravaju uvesti i talijanski i francuski, dodaje Suzana.

Nastava se odvija u poslijepodnevnim i večernjim satima.

Skupine se smjenjuju na svaka četiri mjeseca, pa i ranije ako ima polaznika, a ako je suditi po kvaliteti održavanja nastave, posve je sigurno da će Centar i u ljetnom vremenu imati ispunjenost kapaciteta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?