Široki Brijeg

Učenici prikupili više od tri tone povrća koje je donirano potrebitima

26.10.2016.
u 09:00

Dani zahvalnosti za plodove zemlje svečano su obilježeni u blatskim osnovnim školama. Svečano, ali i radno, bilo je u središnjoj Osnovnoj školi u Biogracima, ali i dvjema područnim školama, u Jarama i Ljutom Docu. Kao i svih ranijih godina, učenici su, zajedno sa svojim roditeljima, uložili puno truda i ljubavi te pripremili obilje domaćih poslastica, kruha, peciva, kao i različite vrste kolača. Sve je to bilo lijepo za vidjeti, ali i kušati. No, kako sve ne bi ostalo samo na kušanju plodova i uživanju u poslasticama, već dulji niz godina ova manifestacija postaje humanitarnoga karaktera.

Oni najmanji, već od osnovne škole, svjesni su kako u svijetu, ali i u bližem susjedstvu, ima osoba kojima je njihova pomoć itekako potrebna. Zato su već od jutra vreće krumpira, luka i ostalog povrća polako punile školsko dvorište.

Dok su učenici “vukli” vrećice, mnogi roditelji su vadili vreće iz prtljažnika.

- Djeca i roditelji ovog puta donirali su više od tri tone raznoga povrća, najviše krumpira i luka. Ove godine raspodijelili smo to u Centar za djecu s posebnim potrebama “Marija - naša nada” u Širokom Brijegu te Starački dom u Ljubuškom. Uz roditelje i djecu, koji su donirali ove plodove zemlje, moram zahvaliti i domaćim gospodarstvenicima, posebice tvrtci Mabo koja je svojim vozilom dostavila pomoć u Ljubuški i Široki Brijeg, rekao je ravnatelj škole Stanko Milićević. Tako su učenici najmanje širokobriješke škole, koja ima 380 učenika, u prosjeku dostavila desetak kg povrća koje je stiglo na mjesta koja će ga iskoristiti na najbolji način. Zanimljivo je kako je svake godina, nažalost, učenika sve manje, dok su donacije sve veće. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?