Manifestacija “Ruke prijateljstva”

Učenici Orašja i Vukovara šire poruke prijateljstva

orasje
Foto: VL FOTO
05.10.2015.
u 06:15

Osnovna škola “Orašje” bila je domaćin manifestacije “Ruke prijateljstva” u kojoj već treću godinu, uz ovu školu, sudjeluju OŠ Dragutina Tadijanovića Vukovar i OŠ “Aleksa Šantić” Vajska - Bođani iz Vojvodine koja, nažalost, zbog izbjegličke krize na granici RH i Srbije, nije stigla na ovogodišnji susret. Prigodne riječi dobrodošlice uime domaćina OŠ “Orašje” uputio je ravnatelj Mato Vincetić, te izrazio žaljenje što je prošlogodišnja manifestacija odgođena zbog poplava u Posavini. Vincetić je preko prigodne izložbe fotografija upoznao goste s aktivnostima učenika i djelatnika škole te njihovim zajedništvom u obrani od poplava.

Oraški učenici pripremili su prigodan glazbeni program za goste iz Vukovara, a zanimljivu izložbu nesvakidašnjih ručnih radova rađenih s puno vještine i ljubavi priredio je učenik Ivan Dominković. - Manifestacija potiče djecu na zajedničko druženje i zamišljena je da širi dobru volju te prenosi poruke prijateljstva, a kad to žele raditi djeca, onda tu ne postoje granice, ni rijeke, ni bilo što da ih spriječi, istaknuo je Vincetić. U jednodnevnom zajedničkom druženju po 20-ak učenika iz oraške i vukovarske škole sudjelovalo je u pjesničkoj, radionici iz engleskog jezika i origami radionici, a tijekom poslijepodneva posjetili su galeriju “Abonos” u Ugljari, džamiju u Orašju i Muzej u Franjevačkom samostanu u Tolisi.kole partner. Djeca su izrazila veliku zahvalnost što im je omogućeno posjetiti znamenite objekte. Cijelu manifestaciju podupire Fondacija “Fritz Henkel Stiftung” iz Düsseldorfa, a volonter Pavle Mrgan iz tvrtke Henkel kazao je kako je prije tri godine nastala ideja da se na tromeđi BiH, Hrvatske i Srbije “izgradi most” i pruži prilika djeci da se bolje upoznaju i druže. - Mi ne odustajemo od našeg projekta koji želimo širiti u drugom smjeru, a to je da u Njemačkoj tražimo škole-partnere, da s njima surađujemo, razmjenjujemo iskustva i organiziramo razmjenu učenika. Uvjeren sam da su sve tri škole zainteresirane za ovaj projekt jer u svojim nastavnim planovima imaju njemački jezik koji bi puno lakše i bolje naučili, kazao je Pavle Mrgan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije