zenica

U Županijskoj bolnici Zenica uspješno operiran pacijent s koronavirusom

Fena
26.03.2020.
u 18:00

U Županijskoj bolnici Zenica je uspješno izvršen operativni zahvat nad pacijentom kod kojeg je ranije potvrđena infekcija koronavirusom COVID-19. Pacijent iz Tešnja (49) uspješno se oporavlja nakon operacije zbog akutnih abdominalnih problema, priopćila je Press služba Zeničko–dobojske županije.

 Ministar zdravstva i predsjednik Kriznog stožera za praćenje novog koronavirusa, dr. Adnan Jupić, rekao je danas da je ovo "još jedna potvrda ispravnosti rada Kriznog stožera za praćenje novog koronavirusa koji je, analizirajući sve moguće scenarije, predvidio ovakve situacije u okolnostima pandemije".

 - U okviru Županijske bolnice Zenica i Opće bolnice Tešanj napravili smo podjelu bolničkih kapaciteta, što do sada nije napravio nitko u regiji, tako da imamo mogućnost da pružamo i ostale oblike zdravstvene zaštite pacijentima koji su pozitivni na koronavirus, bez ugrožavanja drugih pacijenata i bez ugrožavanja njihovog stanja od drugih bolesti koje nisu vezane za koronavirus - kazao je ministar Jupić.

Zdravstveno stanje preostalih sedam pacijenata kod kojih je potvrđena infekcija koronavirusom COVID-19, a koji se nalaze u izolatoriu Županijske bolnice Zenice, je stabilno. Dvoje još uvijek imaju blaže kliničke simptome, dok su ostali bez simptoma.

 U Zeničko-dobojskoj županiji do sada je izvršeno oko 50 testiranja na koronavirus. Ranije je nabavljeno 100 briseva s transportnim podlogama, a idućeg tjedna se očekuje isporuka još 500 ranije naručenih briseva.

 - Testiranje se vrši po preporukama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), a testiraju se svi slučajevi kod kojih se pojave klinički simptomi infekcije i kod kojih postoji epidemiološka povezanost. Apeliram na javnost da prepuste stručnjacima da donose odluku kad i kome treba uzeti bris, kako bismo cijeli sistem sačuvali od širenja ove infekcije - kazao je direktor Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica i član Kriznog stožera za praćenje novog koronavirusa ZDŽ Senad Huseinagić, priopćila je Press-služba ZDK.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?