Komemoracija novinaru, političkom analitičaru...

U Večernjem listu održana komemoracija za Vesu Vegara

komemoracija
Foto: VECERNJI LIST
1/4
23.09.2016.
u 13:26

 Komemoracija novinaru, političkom analitičaru, glasnogovorniku i diplomati Vesi Vegaru, koji je jučer u 60. godini preminuo u Mostaru, održana je danas u redakciji Večernjeg lista BiH u Mostaru za koji je također radio u svojoj bogatoj karijeri.

 - Nedostajat će nam. Veso je jedan od najvećih hrvatskih i sinova BiH, i moramo konačno cijeniti te vrijednosti. Zato sam ponosan na Večernji list što smo odali počast Vesi od koga se može puno toga učiti. Nažalost tek kada odu tako veliki ljudi shvatimo kolika je njihova veličina i koliko nam nedostaju - rekao je na komemoraciji glavni urednik Večernjeg lista BiH Jozo Pavković. 

 Dodao je kako je Veso ostavio neizbrisiv trag u hrvatskoj politici te da je uvijek radio u dobroj vjeri na rješenju hrvatskog nacionalnog pitanja i bolje BiH.

 Član redakcije Večernjeg lista BiH Franjo Vukoja izrazio je čast što je imao prigodu raditi s Vesom Vegarom, od Hrvatskog radija pa do Hercegovačkog tjednika. 

 - Veso je bio britak i pitak, glasan i jasan, analitičan i ozbiljan. Novinar od formata. Govorio bi, treba pročitati sto tekstova da bi jedan napisao - rekao je Vukoja. 

 Prigodnu molitvu za Vesu Vegara na komemoraciji izgovorio je fra Iko Skoko, koji je i član redakcije Večernjeg lista BiH.  

 Veso Vegar preminuo je jučer u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru nakon kraće teške bolesti. Ispraćaj njegovog tijela je danas u Gradskoj mrtvačnici u Mostaru, a pokop njegova tijela je na mjesnom groblju Podvala u Vašarovićima kod Ljubuškog.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije