31. obljetnica pada Vukovara

U Tomislavgradu obilježeno stradanje Vukovara i Škabrnje

17.11.2022.
u 18:52

Paljenju lampiona nazočili su brojni građani, predstavnici općinske i županijske vlasti, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Molitvom i paljenjem svijeća stanovnici Tomislavgrada u četvrtak su se prisjetili vukovarske i škabrnjske žrtve.

U povodu 31. obljetnice pada Vukovara i Škabrnje, Općina Tomislavgrad, udruge proistekle iz Domovinskoga rata, Frama Tomislavgrad i Matica hrvatska Tomislavgrad, u četvrtak su na Trgu dr. Franje Tuđmana u Tomislavgradu organizirale molitvu i paljenje svijeća za vukovarske i škabrnjske žrtve, ali i sve ostale žrtve iz Domovinskoga rata.

Paljenju lampiona nazočili su brojni građani, predstavnici općinske i županijske vlasti, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Prigodnu molitvu izrekao je tomislavgradski gvardijan Franjevačkog samostana u Tomislavgradu fra Božo Milić.

U petak se navršava 31. obljetnica pada Vukovara. Grad je pod opsadom JNA i srpskih snaga bio 87 dana, a prema posljednjim podacima na hrvatskoj strani ubijeno ili nestalo 2.717 osoba, u srbijanske koncentracijske logore odvedeno oko sedam tisuća zarobljenika, a iz grada je prognano oko 22.000 Hrvata i ostalih nesrba.

Ključne riječi

Komentara 1

FZ
Fanto.zg
19:45 17.11.2022.

Poštujem počast stradalim , ali kakve vi imate veze sa Hrvatskom ?? Mislim isto kao i da ste nijemci ili mađari koji ne odaju počayt.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?