Ministarstvo financija i trezora:

U tijeku je kreiranje proračuna institucija BiH

 Vjekoslav Bevanda
19.04.2022.
u 15:53

Nakon što je Fiskalno vijeće Bosne i Hercegovine tek 30. ožujka usvojio Globalni fiskalni okvir za razdoblje 2022-2024. godine, omogućeno je da se pokrenu procedure u Ministarstvu financija i trezora u procesu kreiranja proračuna za 2022., rečeno je Srni u Ministarstvu financija i trezora u Vijeću ministara.

Na pitanje Srne je li na Kolegiju Vijeća ministara, koji čine predsjedavajući Vijeća Zoran Tegeltija i njegovi zamjenici Vjekoslav Bevanda i Bisera Turković, dogovoreno da se proračun institucija i međunarodnih obaveza za ovu godinu pripremi do 25. travnja i da li će on biti pripremljen da bi se razmatrao na sjednici Vijeća ministara, iz Ministarstva financija i trezora precizirali su da ovo ministarstvo priprema uporedo dokument okvirnog proračuna za period 2022-2024. godine i Nacrt proračuna institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2022.godinu

"Po završetku, oba ova dokumenta bit će upućeni Vijeću ministara na usvajanje. U toku su aktivnosti da se okončaju sve procedure i neophodne tehničke korekcije", istakli su u Ministarstvu financija i trezora Bosne i Hercegovine pojašnjavajući proces aktivnosti koji je u tijeku. U kontekstu procedure, nakon što Vijeće ministara BiH usvoji Nacrt proračuna, prema daljim zakonskim procedurma, taj dokument se šalje ustavnom predlagaču Predsjedništvu BiH, koje utvrđuje prijedlog Zakona o proračunu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2022. godinu, poslije čega ga na konačno usvajanje upućuje u parlamantarnu proceduru na izjašnjavanje Zastupničkom domu i Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, koji usvajaju proračun.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?