Agencija za statistiku

U svibnju rast cijena za jedan posto

05.07.2017.
u 16:49

Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za osobnu potrošnju u BiH mjerene indeksom potrošačkih cijena, u svibnju u prosjeku su veće za jedan posto u odnosu na travanj. 

Po podacima Agencije za statistiku BiH, hrana i bezalkoholna pića u prosjeku su poskupjeli za 0,8 posto, alkoholna pića i duhan za 0,4, odjeća i obuća za 2,6, stanovanje i režije za 4,4, prijevoz za 0,6, a namještaj i aparati za domaćinstvo, rekreacija i kultura, te ostala dobra i usluge za po 0,5 posto, javlja Fena. 

U svibnju, u odnosu na prethodni mjesec, u prosjeku je pad razine cijena zabilježen u odjeljcima zdravstva za 0,6, komunikacija za 0,9, te restorana i hotela za 0,1 posto.  

Razina cijena u svibnju ove, u odnosu na svibanj prošle godine veća je za 2,2 posto.

Odjeća i obuća su jeftiniji za 4,5, namještaj, aparati za domaćinstvo i redovito održavanje kuće za 0,9, zdravstvo za 0,1, a ostala dobra i usluge za 0,4 posto.

U svibnju ove, u odnosu na svibanj prošle godine, hrana i bezalkoholna pića u prosjeku su poskupjeli za 1,5, alkoholna pića i duhan za 4,6, stanovanje i režije za 5,8, obrazovanje, te komunikacije za po 0,9, prijevoz za 7,9, rekreacija i kultura za 1,2, a restorani i hoteli za 0,4 posto. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?