Željka Cvijanović

U srijedu potpisivanje sporazuma o operativnoj suradnji MUPRS-a i SIPA-e

Željka Cvijanović
14.12.2015.
u 12:05

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović očekuje da u srijedu, 16. prosinca, bude potpisan sporazum o operativnoj suradnji i koordinaciji Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS-a i Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

Kazala je da suradnja već postoji, a od srijede, kada se definiraju sve procedure, ponovo će biti funkcionalna.

Cvijanović je u izjavi novinarima u Banjoj Luci dodala da je policijska suradnja neophodna zbog građana.

Nije željela da komentira navode da je ovim RS pokleknula pred državom, već istakla da je važno da su se jučer sastali ministri sigurnosti BiH unutrašnjih poslova RS-a, Dragan Mektić i Dragan Lukač, nakon čega je rečeno da treba da se pristupi inoviranju i jačanju već postojećeg protokola i procedura u suradnji MUPRS -a i SIPA-e.

Naglasila je da je to bilo neophodno definirati, a ne komentirati tko je koga prvi zvao ili tko je pokleknuo.

Cvijanović je najavila da će entitetska vlada o jučerašnjem dogovoru raspravljati i na današnjoj sjednici ističući da postoji potreba za suradnjom policijskih struktura i da je nitko nije ni negirao.

Nakon što su nedavno pripadnici SIPA-e u Novom Gradu/Bosanskom Novom  izvršili pretres u Policijskoj stanici, Vlada RS-a je usvojila zaključak po kojem institucije RS-a prekidaju suradnju sa SIPA-om, Sudom i Tužiteljstvom BiH, jer se tvrdilo da je pretres nezakonit.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije