sud BiH

U srijedu nastavak suđenja u slučaju Radončić i drugi: Svjedoče Burzić, Topalović i Selimović

Fahrudin Radončić
26.04.2016.
u 19:10

Na Sudu BiH u srijedu 27. travnja od 13 sati nastavlja se suđenje u slučaju Fahrudin Radončić i drugi, a kao svjedoci Tužiteljstva BiH pojavit će se glavna tužiteljica KS Dalida Burzić, tužiteljica Tužiteljstva ŽS Aida Topalović, policijski službenik Himzo Selimović, piše bh. novinska agencija Patria.

Podsjećamo, Radončić je iz pritvora pušten 15. travnja, a određene su mu mjere zabrane.

Osim Radončića koji je predsjednik SBB-a i delegat u Domu naroda PS BiH, optužnicom su obuhvaćene još tri osobe, Bakir Dautbašić i Bilsena Šahman visokopozicionirani kadrovi SBB-a, te Zijad Hadžijahić.

U optužnici je navedeno da su ove osobe organizirali i postali pripadnici organizirane skupine ljudi, koju je organizirao i istom rukovodio Fahrudin Radončić, te su svojim djelovanjem, međusobnim dogovaranjem i međusobno povezanim radnjama, u vremenskom periodu od 14.12.2015. godine do 12.01.2016. godine, počinili kaznena djela: udruživanje radi činjenja kaznenih djela, ometanje rada pravosuđa, davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Tužiteljstvo BiH je u ovom slučaju najavilo 27 svjedoka. Bit će priloženo i 160 materijalnih dokaza te nalazi četiri stručna vještaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije