suzbijanje pandemije

U Srbiji počelo cijepljenje i trećom dozom cjepiva protiv korone

cijepljenje
Damir Spehar/PIXSELL
18.08.2021.
u 07:40

Na cijepnim punktovima diljem Srbije počelo je cijepljenje trećom dozom protiv koronavirusa, a među prvima su je primile osobe koje, prema procjeni struke, spadaju u rizične grupe, a kojima je stiglo obavještenje E-uprave.

Verica Jovanović, direktorica Instituta za javno zdravlje “Batut” izjavila je da se treća doza cjepiva protiv koronavirusa preporučuje, prije svega, osobama u stanju imunodeficijencije, za one koji imaju oslabljen imunitet, kronične bolesti i koji se nalaze na dijalizi ili u određenim stanjima koja zahtijevaju posebnu pažnju zbog liječenja kroničnih stanja.

“Cijepljenje se preporučuje i osobama koje žive u kolektivnim smještajima, kao što su domovi za stare i zaposleni u zdravstvu, kao i radnici koji su često putnici u međunarodnom prometu”, rekla je Jovanović.

Ona je navela da treću dozu može primiti svaki građanin, a da je uvjet za to da je prošlo šest mjeseci od perioda recijepljenja, odnosno primanja druge doze cjepiva.

Jovanović je objasnila da se prilikom provođenja cijepljenja trećom dozom može primijeniti bilo koje cjepivo, tako da ograničenja ne postoje, osim u slučaju ‘Sputnika V'”, kada cijepljenji prvom dozom opet moraju primiti to cjepivo.

Kada je riječ o “Sinopharmu”, Jovanović je navela da su osobe cijepljenje tim cjepivom u situaciji da prime i treću dozu te vrste, ali ako se odluče da to bude neka druga cjepiva za to ne postoje prepreke.

Ključne riječi

Komentara 1

RI
rimac444
09:24 18.08.2021.

Srbi se mogu cijepiti i desetom dozom ruskog neučinkovitog cijepiva.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije