​Obitelj Feride Dizdar očajna:

U potragu za nestalom uključio se i GSS

hjh
17.01.2017.
u 22:05

Feridi Dizdar (71) iz Počitelja, koja se prošli ponedjeljak u kasnim večernjim satima udaljila od obiteljske kuće, ni osmi dan potrage nema traga, prenosi Pogled.ba

Pored vatrogasaca i policije iz Čapljne, obitelji i prijatelja, koji uporno već danima tragaju za nestalom, danas su se u potragu uključili i pripadnici gorskih službi spašavanja.

Kako je za Faktor potvrdio Zdenko Marić, predsjednik Saveza gorskih službi spašavanja u BiH, upravo je završena manja neuspješna potraga. 

-Upoznali smo se sa situacijim i terenom. Pretražili smo teren oko kuće nestale, zatim područje gdje su nađeni marama i papuče, kao i staze koje vode do lokalnog harema. Male su mogućnosti da je nestala na kopnenenom dijelu. Tu je gusto naselje i bila bi viđena jer dalje ide magistrala i brdo. Praktično smo današnjom potragom iscrpili sve mogućnosti -kazao je Marić, dodavši da se nisu spuštali u vodu, jer vatrogasci iz Čapljine već danima čamcima rade na vodi, kao i da ne planiraju ići sa roniocima u vodu jer je već osmi dan u pitanju.

Kako kaže na teren su izašli tek danas jer je tek uslijedio poziv prema njima od policije, na zamolbu obitelji nestale.

-Potragu ćemo usmjeriti prema vodi, obilascima obale, jer je previše elementa koji nas navode da je u pitanju suicid koji je završio u Neretvi - istaknuo je Marić.

Kontaktirali smo danas i obitelj nestale, ali su oni bili previše potreseni za bilo kakav razgovor. Feridina kćerka nam je, vidno potresena, kratko prokomentirala da je ogorčena navodima u medijima zadnjih dana koji navode da je njen otac Husein prilikom prijave nestanka kazao da je Ferida nagovjestila samoubojstvo, prenosi Faktor ba.

- Kada je otac ujutro ustao i vidio da nema majke u kući, potražio ju je vani, misleći da je izašla po drva, no vrativši se u kuću i ugledavši njen nakit na stolu, koji nikada nije skidala sa sebe, pomislio je na najgore. To je kazao i policiji. On to ne poriče, to mu je prva misao bila, ali da je ona nešto nagovještavala tu noć ili ranije, ili da je bila čudna zadnjih dana, nije. Otac bi nas zovnuo, stalno smo u kontaktu, ali sve je bilo normalno - kaže nam Feridina kćerka.

Ističe kako je nedavno bila kod roditelja jer joj je otac operisao glavu, te da ništa čudno nije na majci primijetila. Obitelj je u šoku, i sa strepnjom ulaze u svaki novi dan.

S obzirom na to da su nakon Feridinog nestanka na stubištu uz obalu Neretve pronađene njene papuče i marama, potraga se i usmjerila na rijeku, i to od Počitelja do Gabele, ali ona još nije dala rezultate.

U četvrtak je plan da se pretražuje na vodi, uz vodu, kopneni dio počiteljskog polja, a spasioci iz HGSS iz Hrvatske će pretraživati na vodi i uz vodu, od hrvatske granice prema ušću Neretve sa čamcima, dronom i kopnenom potragom.

Spasilačke službe GSSuBiH kreću u potragu u 14 sati. HGSS Čitluk će sa dronom pretraživati rukavce Neretve, vatrogasci PVP Čapljina sa čamcem, a kopneni dio će pokrivati spasioci, policija i vatrogasci, kao i rodbina nestale.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?