90 svjedoka saslušano

U petak rezultati istrage o smrti dječaka Mahira Rakovca

Dalida
01.03.2016.
u 19:16

Tijekom istrage saslušano je skoro 90 svjedoka.
 
"Naređeno je osam vještačenja, upućeni su zahtjevi FUP-u i MUP-u te je sastavljeno 50 službenih zabilješki, upućeno je 80 zahtjeva i prijedloga. Prikupljena je opsežna materijalna dokumentacija, prikupljana je i od sedam osnovnih škola, inspekcija, na podrčju Županije Sarajevo i Tuzlanske županije, zatim je izuzeta tehnička oprema više osoba, i urađeno je još mnogo toga", rekla je glavna tužiteljica Dalida Burzić na press-konferenciji početkom siječnja.
 
Dječak Mahir Rakovac ubio se 14. prosinca prošle godine, skočivši sa osmog sprata zgrade u sarajevskom naselju Dobrinja, prenose Vijesti.ba
 
Nakon smrti, njegovi majka i očuh saznali su kako se Mahir na ovaj korak odlučio zbog psihičkog, fizičkog i seksualnog zlostavljanja koje je trpio od drugih učenika Međunarodne osnovnu škole na Ilidži, koju je pohađao.
 
Ovaj slučaj je potresao bosanskohercegovačku i širu javnost, pokrenuo lavinu emocija i nanovo aktueliziralo temu vršnjačkog nasilja, koje je više puta dosad odnijelo mlade živote, a učinkovita sistemska borba izostala.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?