banja luka

U parlamentu RS-a bez oporbe usvojen proračun za 2018.

13.12.2017.
u 17:27

Zastupnici Narodne skupštine Republike Srpske danas su, bez prisustva oporbe, po hitnom postupku, usvojili Program ekonomskih reformi RS-a za razdoblje 2018.-2020. godina te proračun za narednu godinu, koji iznosi oko 3,3 milijarde KM.

Nije prihvaćen amandman Koalicije "Domovina“ da se za milijun KM povećaju izdvajanja iz proračuna RS-a za povratak u taj bh. entitet, a djelomično su prihvaćeni amandmani za uvećanje sredstava za dobrotvorno društvo "Merhamet“ te "Caritas“, kao i za rad udruženja i organizacija bošnjačkih civilnih žrtava rata.

Na posebnoj sjednici prihvaćen je zakon o izvršenju proračuna izmjene Zakona o zaduživanju, dugu i garancijama te zakoni o doprinosima i o dječijoj zaštiti, svi po hitnom postupku.

Prihvaćena je odluka o dugoročnom zaduživanju RS-a u 2018. godinu, koje je planirano u maksimalnom iznosu do 477 milijuna KM, kao i o kratkoročnom zaduživanju u iznosu od 86,6 milijuna KM.

Usvojen je i Zakon o registru zaposlenih kod korisnika proračunskih sredstava RS-a, po hitnom postupku, Zakon o Pravobraniteljstvu RS-a i Nacrt zakona o posebnom registru osoba pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece.

Klubovi zastupnika SDS-a, PDP-a i NDP-a jučer su, prije glasovanja o dnevnom redu, napustili sjednicu, navodeći da se ne slažu da se predloženi zakoni razmatraju po hitnoj proceduri, čime se, tvrde, krši Ustav, zakoni i skupštinski poslovnik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?