U Njemačkoj porastao broj “superbogataša”

10.07.2024.
u 21:16

U Njemačkoj je porastao broj takozvanih superbogataša, koji sada posjeduju 23 posto ukupnog bogatstva u toj zemlji, priopćeno je u srijedu.

Porastao je i broj onih koji posjeduju imetak veći od milijun dolara

“U Njemačkoj trenutno živi oko 3.300 tzv. superbogataša pri čemu se radi o osobama koje posjeduju imovinu vredniju od 100 milijuna dolara”, proizlazi iz studije Global Wealth Report savjetničkog koncerna Boston Consalting Group (BCG).

Time je broj superbogataša u odnosu na prošlu godinu porastao za jedan posto. Istodobno je na 555.000 porastao i broj onih koji posjeduju imetak veći od milijun dolara (1 dolar=0,92465 eura).

Prema istoj studiji, bogatstvo je u Njemačkoj u usporedbi s ostatkom svijeta “natprosječno neravnomjerno” raspoređeno. BCG procjenjuje da će se ovaj trend nastaviti te da će “superbogataši” za pet godina posjedovati 26 posto ukupnog imutka u Njemačkoj.

Najviše “superbogataša”, njih 26.000 živi u SAD-u, iza kojih slijedi Kina, s 8.300 superbogatih. Na trećem mjestu je Njemačka.

Prošle godine je smanjen udio nekretnina u ukupnom bogatstvu najbogatijih u Njemačkoj zbog pada cijena na tržištu nekretnina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije