B. Krupa

U mobilnom vrtiću odgoj i obrazovanje djece romske narodnosti

07.11.2015.
u 11:40

U sklopu programa "Unapređenje ljudskih prava i zaštita manjina u jugoistočnoj Europi" kojim se realizira 35 projekata u sedam zemalja jugoistočne Europe, Javna ustanova Dječji vrtić i Dom učenika u B. Krupi provodi specifičan projekt.

Riječ je o mobilnom vrtiću čija su ciljna skupina djeca romske narodnosti i djeca iz reda drugih nacionalnih manjina na području općine koja nisu obuhvaćena predškolskim odgojem i obrazovanjem. Ukupna vrijednost projekta je oko 40.000 KM, od čega je najviše novca, 23.283 KM, utrošeno u nabavu i prenamjenu kombi-vozila koje je preuređeno u ugodan prostor za predškolsko obrazovanje djece.

Projekt je zamišljen tako da mobilni vrtić svakoga radnog dana u određeno vrijeme dolazi u naselja s ciljnim skupinama djece i u njima se zadržava 90 minuta. Za boravka u određenom naselju, djeca koja se odluče doći u mobilni vrtić imat će približno isti program rada kao i djeca koja redovito pohađaju predškolsku ustanovu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije