17. i 18. ožujka

U Londonu premijera filma o suđenju Ratku Mladiću

16.03.2019.
u 19:06

Novi BBC-jev dokumentarni film "Suđenje Ratku Mladiću"  koji prati maratonski haški postupak bivšem komandantu Vojske Republike Srpske za genocid i druge zločine u BiH bit će prikazan 17. i 18. ožujka na Barbican festivalu u Londonu.

Redatelj koji je radio na ovom filmu Rob Miller za Balkansku istraživačku mrežu (BIRN) je kazao da film govori o Mladiću, ali i nastojanjima Haškog tribunala da donese pravdu za neke od najtežih zločina počinjenih nad civilima.

- Gledam svijet danas i vidim da nikog nije briga za ljudska prava - posebno ako gledamo što se dešava u Siriji, Mianmaru ili Šri Lanci. Vratilo se doba nekažnjivosti - istaknuo je Miller.

On dodaje da može da shvati neke od kritika upućenih Tribunalu u Haagu, ali da ovu instituciju i dalje smatra iznimno važnom.

Millerov film, koji je režirao s Henrijem Singerom, prati postupak u Haagu tijekom 530 ročišta, u sklopu kojih je saslušano 592 svjedoka i prikazano skoro 10.000 dokaza.

Dokumentarac "Suđenje Ratku Mladiću" bit će prikazan u Londonu u sklopu filmskog festivala Human Rights Watcha, javlja BIRN.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?