Pravo glasa ima 27. 000 birača

U Livnu do 11 sati izlaznost samo 8,15 posto

15.11.2020.
u 14:51

Sva biračka mjesta u Gradu Livno jutros su otvorena na vrijeme i za sada izborni proces teče bez većih problema, kazao nam je predsjednik GIP Boženko Mamuza.

Pravo glasa u Livnu ima nešto više od 27. 000 birača koji glasuju na 39 redovitih biračkih mjesta, jednom u odsustvu i uz pomoć dva mobilna tima, od kojih je jedan tzv. covid mobilni tim uz čiju pomoć će glasovati osobe koje su u samoizolaciji.

Pravo glasa putem tog posebnog mobilnog tima ima 81 birač. Do 11 sati izlaznost je bila ispod svih dosadanjih prosjeka, svega 8,15%. Budući da su biračka mjesta u općinama Hercegbosanske županije i Gradu Livnu smještena u učionicama osnovnih i srednjih škola Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i sporta HBŽ obavijestilo je javnost da će se dezinfekcija istih vršiti u ponedjeljak i utorak, 16. i 17. studenoga 2020., te da će se u te dane nastava izvoditi na daljinu.

Redovit nastavni proces u svim osnovnim i srednjim školama nastavlja se u srijedu, 18. studenog Osnovne glazbene škole i Centar „Nova Nada“ u Tomislavgradu nastavu će izvoditi redovito budući da se u njima ne odvija izborni proces.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?