Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

U Kutku sreće radit će deset osoba

01. srpnja 2021. u 16:31 0 komentara 337 prikaza

U  Širokom Brijegu otvoren je kafić,  Kutak sreće,  u kojem će raditi osobe s invaliditetom. Naime, riječ je o objektu u kojem je bio Centar za socijalni rad Široki Brijeg  i koji se namjenski prilagodio za potrebe Udruge osoba s invaliditetom Zapadnohercegovačke županije. Grad Široki Brijeg ustupio je prostorije navedenoj udruzi kako bi uvjeti za njihov rad bili što bolji i primjereniji. Osim kafića, uređene su prostorije za razne radionice koje ova udruga organizira sa svojim članovima. Također, kako je istaknula predsjednica Udruge Zora Mikulić uskoro planiraju pokrenuti rehabilitacijsku radionicu.
Iz Udruge pozivaju sve građane da posjete Kutak sreće, pronađu osvježenje, popiju kavu i na taj način potpomognu rad ovog hvalevrijednog projekta. Kutak sreće svoja vrata otvorio je jučer i imat će radno vrijeme  od 8 do 20 sati. U ovom objektu koji nije ekonomske prirode posao je pronašlo šest osoba s invaliditetom, a planiraju zaposliti još pet osoba. Glavni cilj ovog projekta je inkluzija osoba s invaliditetom.
-Drago mi je što ima ovakvih ideja kako bi se stvari podigle na višu razinu. Osobama s invaliditetom će ovaj projekt olakšati život, da im bude lakši, zanimljiviji i sadržajniji. Nadam se kako će ovaj prostor služiti u tu svrhu. Mi ćemo naravno i dalje podržavati rad Udruge i bit ćemo na raspolaganju za sve njihove potrebe, poručio je gradonačelnik Miro Kraljević.
-Osjećam se izuzetno ponosno i sretno. Danas je velik dan za sve osobe s invaliditetom i ovo treba biti na ponos cijelog Grada, Županije i Federacije. Ovo je kutak i mjesto za sve naše članove. Ostvario je se naš san. Trenutno šest osoba s invaliditetom radi u kafiću, a do kraja godine planiramo zaposliti još pet osoba. Dvadeset osoba koristi radionicu koja je otvorena u prosincu prošle godine. Naš plan se ispunio. Ponosni smo na ovo sve. Radili smo danonoćno, puno je volonterskog rada. Grad Široki Brijeg i Zapadnohercegovčka županija bili su nam podrška. Ovim se ispunjava jako puno ciljeva, inkluzija, rehabilitacija, rekreacija i socijalizacija, kazala je Zora Mikulić predsjednica Udruge osoba sa invaliditetom Zapadnohercegovačke županije

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.