Naslovnica Vijesti

U Koksari se nije dogodila ekološka katastrofa, nema potrebe za širenjem panike

20. ožujka 2017. u 20:10 0 komentara 55 prikaza
Koksna Industrija

Povodom današnjih događaja u krugu Global Ispat Koksne Industrije d.o.o. iz ove kompanije tvrde da se u Koksari nije dogodila ekološka katastrofa, niti se radilo o ozbiljnijem incidentu, te da nema potrebe za širenjem panike

Naime, došlo je do poremećaja u tehnološkom procesu rada na koksnoj bateriji V koji je brzom reakcijom saniran.

- Također, želimo potvrditi da jeste došlo do određene emisije ispuštenog plina. Međutim, kako je potvrdio i Jasmin Imširović, menadžer za okoliš Global Ispat Koksne Industrije Lukavac, nije se radilo o većoj nesreći – ističe se u priopćenju. 

- Procjena tehničkog osoblja u trenutku ovih događaja je bila da nije došlo do nesreće većih razmjera stoga nismo o tome obavještavali Općinski stožer Civilne zaštite. O njemu je odmah telefonskim putem obaviješten načelnik Općine Lukavac Edin Delić i Federalna inspektorica za zaštitu okoliša Maida Bešlagić - kazao je Imširović.

Naglašeno je da tijekom ispada nije bilo ozlijeđenih osoba, te da je proces stavljen pod kontrolu u kratkom roku, a proizvodnja se i dalje odvija normalno.

- U GIKIL-u imamo standardnu operativnu proceduru ponašanja u ovakvim i sličnim situacijama na koje smo spremni pravovremeno odreagirati u svakom trenutku zbog čega se naši zaposlenici kao i građani mogu osjećati sigurno - poručio je Imširović.

Global Ispat Koksna Industrija d.o.o. Lukavac zahvaljuje svojim radnicima, građanima kao i načelniku Općine Lukavac Edinu Deliću, na podršci, te ukazanom povjerenju i razumijevanju.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.