dobro je znati

U kojoj mjeri alkohol loše utječe na vašu kožu i što napraviti da joj pomognete?

lice
22.11.2021.
u 18:59

Prvi očiti znak utjecaja alkohola na kožu je dehidracija koja utječe na cijelo tijelo, a iz kože izvlači hidraciju koja je potrebna kako vam koža ne bi bila nezdrava, siva i obješena

S obzirom na to da nam je blagdanska sezona sve bliže i da smo se svi zaželjeli druženja i zabave, vjerojatno ćemo uključiti u to i ponešto alkohola, no kakav on utjecaj može imati na našu kožu, pitanje je koje bi si svi trebali postaviti.

I nije samo do kože, već do cjelokupnog zdravlja organizma, no koža je prvo mjesto gdje možete vidjeti efekt. Suha, upaljena koža koja ima upalne reakcije može biti prvi znak mamurluka, uz mučninu i slabost tijela, no dugoročno, štetno je za sve, piše ljepotaizdravlje.hr.

Prvi očiti znak utjecaja alkohola na kožu je dehidracija koja utječe na cijelo tijelo, a iz kože izvlači hidraciju koja je potrebna kako vam koža ne bi bila nezdrava, siva i obješena. Također, kad vam je tijelo dehidriramo, vaša koža i organi pokušavaju zadržati što više vode, što dovodi i do natečenosti u licu. Osim što ćete biti natečeni, alkohol dovodi do upalnih procesa na koži i preuranjenog starenja, koje dovodi do bora i dubokih linija te nedostatka kolagena.

Koji alkohol je najgori za kožu?

Ne samo za kožu – najgori alkohol za organizam generalno je slatki alkohol koji uzrokuje porast razine inzulina u organizmu, što širi upalu u cijelom tijelu, a posljedično dovodi do pretjerane produkcije sebuma, pa i do prištića. Također, ništa bolje nije ni crno vino, koje uzrokuje crvenilo, a posebno ako patite od rozaceje. Radije birajte pića sa što manje šećera i kalorija, kao što su gin i vodka ili tekila.

Kako oporaviti kožu idući dan?

Iako će mnogi od nas samo ležati u krevetu i odmarati cijeli dan, koža zahtjeva puno više njege dan nakon što ste konzumirali alkohol. Rehidriranje je na prvome mjestu, kako unutarnje tako i vanjsko. Nije samo stvar u ispijanju vode. Koristite ovlaživače zraka te mistove uz pomoć kojih ćete se osvježavati cijelo vrijeme. Također, odlično će vam doći i uporaba hladnih rollera na licu uz standardni skincare koji ćete pojačati dodatnom hidracijom. I molimo vas – nikad, u kakvom god da ste stanju, nemojte spavati sa šminkom na licu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?