jednostavan recept

U jednoj posudi pripremi sezonski kolač s jagodama

shutterstock
03.05.2021.
u 07:39

Ako u hladnjaku imaš pakiranje zrelih jagoda koje moraš brzo iskoristiti, očisti ih i ubaci u jednostavnu smjesu od maslaca, jaja i vrhnja. Trebat će ti samo jedna velika posuda, mikser, špatula, kalup za torte i desetak minuta vremena. Ostatak će posla umjesto tebe odraditi pećnica, a preostat će ti samo strpljivo čekati da se kolač dobro ohladi, piše gastro.24sata.hr

Sastojci:

100 g omekšalog maslaca

250 g šećera

2 velika jaja

1 žličica ekstrakta vanilije

170 g brašna

1 žličica praška za pecivo

120 g kiselog vrhnja

Prstohvat soli

400 g očišćenih i narezanih jagoda

Priprema:

Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. Kalup za torte promjera 24 cm premaži maslacem.

Izmiksaj maslac s 200 g šećera u pahuljastu smjesu. Dodaj jedno po jedno jaje, usput miksaj, a onda ulij i ekstrakt vanilije.

U zasebnoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo i sol. 

U smjesu jaja i maslaca dodaj naizmjenično kiselo vrhnje i brašno i sve dobro promiješaj.

Umiješaj jagode pa prelij smjesu u kalup za tortu. Pospi po vrhu preostalih 50 g šećera. 

Peci 35-40 minuta, sve dok čačkalica kojom si probola sredinu ne izađe čista. 

Pričekaj da se u potpunosti ohladi prije rezanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?